Voetreflexzone sessie.
Q : “Ik zou graag eens een voetreflexologie ervaren, maar ben zeer gevoelig aan kietelen …”
A : In dat geval beginnen we met aangekondigde aanrakingen, waarbij ik mijn handpalmen onbeweeglijk op je voetzolen leg tot er gewenning optreed en je je kunt ontspannen, van daaruit werken we rustig verder. Eens je die prikkels kunt omzetten tot energiestromen die je ervaart door je ganse lichaam, ben je voor het leven ‘verkocht’ aan voetreflexologie …
(Kietels zijn onder andere een vorm van bescherming die uit de oudheid stamt. We leefden meer in de natuur waarbij deze gewaarwording meestal een teken of waarschuwing was dat er insecten of reptielen ons lichaam aanraakten of erop kwamen zitten …)
Q : “Ik heb lelijke kromme tenen,wat me onzeker maakt…”
A : Dat maakt voor mij niks uit, immers de vorm en stand van je tenen mogen geen belemmering zijn om je voeten te laten verwennen…
Q : “Ik heb een (pijnlijk) eksteroog, kan ik een massage krijgen?”
A : Dat kan, we vermijden het eksteroog of werken er omheen.
Q : “Ik heb schimmelnagels, kan ik een massage krijgen?”
A : Dat kan, we vermijden in dat geval zo goed als mogelijk de nagels.
> Schimmelnagels kunnen verscheidene oorzaken hebben waar je huisarts of podoloog je meer informatie kan over geven, en je de nodige behandeling kan voorstellen. Één van die hulpmiddelen, die ik ook gebruik, zijn bijvoorbeeld teensokken. Op onze pagina vindt je daar meer informatie over.
Ontspanningsmassage.
Q : “Ik geneer me wat in mijn lichaamsbouw…”
A : Je lichaamsbouw, of constitutie, maakt voor mij niks uit. Belangrijk is : hygiëne, je lichaam verzorgen.
Q : “In mijn ondergoed liggen voelt wat ongemakkelijk/onwennig voor me aan…”
A : Dit mag je zeker aangeven bij het intake gesprek. We bedekken je ondergoed dan extra met de daarvoor voorziene handdoekjes. Bij het vrijmaken van de rug laat ik je dan ook even alleen.
Q : “Mag ik topless liggen?”
A : Dat is een keuze die je zelf maakt.